Jump to content

Egy szabadságra vágyó tehén története

2018. 02. 21. 20:00

Az ember hajlamos elhinni magáról, hogy mindenek felett áll, és ezt számos dolog miatt el is hiszi. Kezünkben tarthatunk szerkezeteket, embereket és állatokat is. Olykor azonban az irányítást elveszíthetjük.

A haszonállatok sorsa sajnos sanyarú. Soha nem a végelgyengülés, vagy természetes halál végez velük, hanem az ember. No, de hiszen ezért tenyésztik a gazdák a szarvasmarhákat. A tejből és a húsukból származó jövedelemből üzemeltetik a gazdaságot és hoznak hasznot a családi kasszába. A húsukért tartott szarvasmarhákat olykor messzire értékesítik, szállításuk teherautókkal, repülővel, és egyéb teherszállítási eszközzel történik. Egy ilyen szállítás alkalmával azonban egy lengyel tehén nagyot gondolt. A történetben ugyanis úgy tűnik, hogy sok tudatosság volt.

Az történt, hogy a gazda éppen a vágóhídra küldte volna állatait, ám amikor a teherautóra terelték volna fel az állatokat, az egyik mintha felismerte volna a helyzetet, és kitört a sorból. Még az egyik, a gazdaságban dolgozó emberen is átgázolt, aki emiatt súlyosan megsérült, még kórházba is került.

A történet itt nem ér véget, ugyanis a szökött tehenet nem tudták befogni, a kerítésen keresztül áthatolt, belevetette magát a közeli tóba, amelynek a másik partján úszott ki egy lakatlan szigetre. Természetesen a gazda sem hagyta ennyiben a dolgot, persze, hogy próbálta befogni az állatot, ám annyira agresszívan reagált, hogy már a tűzoltók segítségét kérte. Az ő eszükön is túljárt az igazán szabadságra vágyó tehén, egy közeli félszigetre úszott át a befogói elől.

Ekkor javasolta egy helyi énekes és politikus a gazdának azt az ötletet, hogy mi lenne, ha hagynák az igazi szabadságharcost tovább élni a szigeten? Végül a gazda is rábólintott erre a megoldásra, sőt még a magányos és szabad szarvasmarha élelmezéséről is gondoskodni fog. Lehet ez még a gazdaságára nézve is jó hírt hoz az állattenyésztéssel foglalkozó gazda számára?!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)