Jump to content

Mozgasd meg a nyuladat!

2018. 02. 23. 07:00

Nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is szeretik a nyuszikat. Vannak, akik még a lakásukba is beengedik a tapsifülest. Háziállat probléma kipipálva.

Van tehát egy nyuszi, megvan a tartásához szükséges ketrec és minden eszköz, már csak az lenne a kérdés, hogyan kell egy nyuszival játszani?

Az egyértelmű, hogy nem töltheti egész napját csak a ketrecben. Ha nyulat tartunk otthon, számolni kell azzal, hogy napi szinten foglalkozni kell az állattal. Nem egyformák a nyuszik sem, egyik ijedősebb, másik kevésbé az. Hirtelen mozdulatokra megijedhet, ezért óvatosan kell megközelíteni. Minél jobban megismerjük saját állatunkat, minél többet foglalkozunk vele, annál nagyobb lesz a bizalom is. Ahhoz, hogy a ketrecből ki merjük venni a nyuszit, és az állat is élvezze azt, ez a bizalom szükséges.

Fontos a mozgás a nyúl számára, ezért le kell rekeszteni egy olyan részt, ahová szabadon engedhetjük. A szabadság lehetőséget ad arra, hogy a nyuszi futkározzon, megmozgassa magát, valamint felfedezze a szoba részeit, tárgyait.

Ne kergessük az állatot. Nyújtsuk ki felé a kezünket és hagyjuk, hogy megközelítsen önszántából. Azt kell éreznie, hogy nem kell tőlünk tartania.

Minden nap biztosítani kell a ketrecben tartott nyuszik számára a mozgás lehetőségét. Ha pedig ezt rendszeresen megtesszük, akkor hamar otthon fogja magát érezni és megszokja, hogy nem kell félnie senkitől, semmitől. A sok foglalkozással azt is el lehet érni, hogy ölbe lehessen venni a tapsifülest.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)