Jump to content

Beletört az agancsa

2018. 03. 08. 20:00

A velünk élő háziállatok nincsenek azzal tisztában, hogy milyen jó és kényelmes dolguk van. Nem úgy a vadállatoknak. A szabadság ugyan megadatott, de az sok veszélyt is tartogat.

Amíg házi kedvenceink gyakorta megpróbálnak szabaddá válni és megszöknek otthonukból, addig a vadak igyekeznek az emberek lakta települések környékén maradni, mert jóval könnyebben tudnak ott élelmet találni maguknak. Ez azonban sok veszélyt rejteget számukra, hiszen az emberektől megijednek, de veszélyt jelenthetnek rájuk az autók, és ők ugyanúgy veszélyesek lehetnek az autósokra.

Számos olyan veszély leselkedik rájuk a házak környékén, amivel a vadonban nem találkoznak. Egy fiatal őz kíváncsibb volt a kelleténél és egy település kertjében a kerítés állította meg. Az akadályt nem tudta leküzdeni a fiatal hím, agancsai beleakadtak a kerítésbe. Vergődésekor mindkettő agancs le is tört, aminek eredménye csúnya és nagyon vérző seb volt.

A Mályi Madármentő Állomás szakembereit értesítették az állat sérüléseiről, akik azonnal a helyszínre siettek. Még a helyszínen ellátták az állat sebeit, majd az állatorvos végezte el a további szakszerű ellátást.

A fiatal őz szerencsére jól van, szépen gyógyulnak a sebei, és nemsoká szabadon is engedik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)