Jump to content

Szökött hörcsög keresésére indulsz?

2018. 03. 22. 20:00

Amelyik családban nem kivitelezhető egy kutya vagy macska tartása, de ragaszkodnak a gyerekek valamilyen állathoz, leggyakrabban valamilyen kisrágcsálóban oldódik meg a probléma. Kedveltek a hörcsögök.

Ezek az apróságok azonban a szökés nagy művészei lehetnek a szökésnek, ám erről a képességükről leginkább a gazdi tehet. Ha azzal szembesülünk, hogy a hörcsögök helye üres, akkor bizony jogos a feltételezés, hogy a lakásban szabadon garázdálkodik. A hörcsög kicsi, de a terület, ahol egy ekkora jószág elbújhat nagy, akkor nekünk kell megkeresni a kis szökevényt.

Szerencsétlenségünkre nemcsak ügyesen tudnak megszökni a rágcsálók, de pechünkre még imádnak elbújni is. Ha pedig ezt nem a helyükön belül a forgácsban teszik meg, akkor nehéz lehet megtalálni őket.

Egy hörcsög leginkább azért kíván megszabadulni helyéről, hogy élelemforrás után kutasson. Ha tehát már a ketrecen, akváriumon kívül van, akkor a csalogatás eszköze is maga az élelem lehet. Ahol sejtjük, hogy a kis állat lehet, zárjuk le az összes bejáratot és helyezzünk ki számára némi élelmet. Ha szerencsénk van, akkor saját szemünkkel látjuk, honnan bújik elő, de ha közben kimozdulunk otthonról, és mire visszamegyünk, az élelem elfogyott, akkor is leszűkül a keresés helye.

A csaliételt helyezzük egy olyan tálba, amely könnyűszerrel az állatkára borulhat, miközben igyekszik az ételt megszerezni. Már az is nagy segítség lehet, ha képet kapunk, hogy melyik helyiségben, melyik részen bújt el.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)