Jump to content

Célja volt a megmártózásnak

2018. 04. 17. 19:00

A kutyusok legtöbbje nem áll olyan hadilábon a vízzel, mint a cicák, ám ez a kutyus nem vizes élményeket akart gyűjteni, hanem egy bajban lévő segítségére sietett.

A tengerparton sétáló férfi kutyája nem vetette meg a víz közelségét, és nem is félt attól, de aznap, amikor a parton sétáltak, hirtelen és céltudatosan vetette magát vízbe a golden retriever. Messziről nem is lehetett kivenni, hogy mit látott meg a vízben sodródni, de a kutyus biztos volt a dolgában.

A parton várakozó férfi csak akkor látta meg, hogy valamilyen élőlény küzd a megmaradásért, amikor kutyája már a part közelébe segítette azt. Egy őzgida volt az, a végtelenségig kimerülve vonszolta partra a kutya. A gida ugyan összeszedte maradék erejét, hogy a vízből a bozótosba meneküljön a kutya és a férfi elől, de összerogyott. A kutyus megszagolgatta, megnyalogatta védencét és nem mozdult mellőle.

A felvételből ugyan nem derül ki, de a kutya gazdája hívta az állatmentőket, akik átvették és biztonságos helyre szállították a gidát, aki szemsérülést szenvedett, valamint kullancsok voltak a testében.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | flickr.com/kép (A kép illusztráció) | youtube.com/videó)