Jump to content

Rákot okozunk az állatvilágban egyes tevékenységeinkkel

2018. 05. 26. 08:00

Ahová az ember beteszi a lábát, ott biztosan változtat. Annyira garantált, hogy számára kényelmes és jó legyen az adott hely. Hogy a többivel mi lesz, kevésbé érdekli.

Az emberben megtelepedő vírusok egy része is ezt csinálja. Ha bejut a szervezetbe, akkor úgy változtatja a sejteket, hogy számukra megfelelő legyen a környezet. Több esetben ez az emberek esetében rákos megbetegedést okozhat.

Vagyis az emberek egyes tevékenysége a környezetükben élő állatokra is olyan hatással van, hogy esetükben is kialakulhat a rák. Ezek közé kell sorolni a vegyszeres növényvédelmet, a folyók és tengerek szennyezése, a műanyag hulladék természetben való felgyülemlését, a sugárzás, amelyet ugyancsak az ember generál, a fényszennyezés és még lehetne sorolni.

Kutatásokkal már igazolták a tudósok, hogy a vadon élő állatfajok esetében is egyre többnél kimutatható a rák. Most azon dolgoznak a kutatók, hogy feltérképezzék a vadállatok esetében a biomarkereket, vagyis azokat a biológiai jelzőanyagokat, amelyek jelezni tudják a rákos betegséget az állatok szervezetében.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com)