Jump to content

Kannabisz vagy állatvilág?

2018. 07. 04. 07:00

Habár a kannabiszt orvoslás céljából is fel lehet használni, az emberre az a jellemző, hogy inkább tudatmódosító hatása miatt igyekeznek beszerezni.

A legális és illegális kannabisz termesztés Észak-Kaliforniában nem ismeretlen jelenség. A hivatalosan, legális úton működő ültetvények mellett olyanok is működnek, amelyeknek nem szabadnak, sehol nincsenek nyilvántartva. Az összes ültetvény Humboldt megyében akár a tízezres nagyságrendet is elérheti. Mindegy, hogy melyik módját választják az ültetvényesek a kannabisz termesztésére, egy biztos, a növényeket mindentől védeni szeretnék, hogy az hasznot hozzon. Ezért persze igyekeznek megvédeni.

A rágcsáló gondot okozhatnak a terményben, ezért rágcsálóirtóval védekeznek ellenük. A mérget fogyasztott rágcsáló pedig prédái a Humboldt-nyestnek, amely egyszer már eltűnt erről a vidékről. Akkor azt hitték, hogy véglegesen kihalt a faj, de a 90-es évek végén megjelent újból.

A Humboldt-nyesten kívül ugyancsak veszélyben vannak a baglyok is, hiszen az ő táplálékukat is a kisebb rágcsálók jelentik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: msnbc.com, kqed.org)