Jump to content

A vadállat sosem lesz házi kedvenc

2018. 07. 10. 06:00

Jobb, ha hozzászokunk, hogy a mai világban csak az marad titokban, amit senkinek sem mondunk el és sehol nem osztjuk meg. Minden más már nem titok többé.

Azt sem érthető, hogy a szegedi nő hogyan gondolta, hogy titokban maradhat, hogy a hagyományos házi kedvenc helyett inkább szerválban gondolkodjon. A szervál az afrikai szavannán élő macskaféle, amelynek tartása csak úgy nem kivitelezhető. Ahhoz ugyanis a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges, amit nem adnak csak úgy ki. Minden vadonélő állat tartása szakértelmet igényel, ráadásul a szervál kereskedelme csakis engedéllyel történhet. A szegedi nő azonban semmilyen engedéllyel nem rendelkezett, úgy hozta be Magyarországra a vadállatot Németországból. Miután hozzájutott Németországban a macskaféléhez, szegedi otthonának udvarán tartotta, ám a szervál nem illett a környezetbe, és ezért a hatóságok figyelmébe került a nő nem átlagos kedvencével.

A szegedi nőt természetkárosítás vádjával bűnösnek ítéltek meg. A szervál azóta már a Szegedi Vadaspark közegét élvezheti, a nő pedig egy év próbára bocsátották.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)