Jump to content

A jéghegy csúcsán

2018. 07. 13. 06:00

A halászok élete a tenger adta élőlények kifogásán túl a hajózásról, a társaikkal való együttműködésről és a természet közelségéről szól. Egyáltalán nem unalmas munka.

A rákhalászok élete pedig olykor eredménytelen vagy veszélyessé is válhat. Az a helyzet, amelyet a rákászhajó halászai éltek meg, nem mindennapi. A kanadai Labrador partvidék közelében pillantottak meg egy jégszigetet, amelynek a tetején szemmel láthatóan is egy állat kucorgott. Eleinte teljesen nyilvánvaló volt, hogy az állat egy fiatal fóka, de ahogy közeledett a rákászhajó a jéghegyhez, akkor látták meg, hogy az állat egy rossz bőrben lévő sarki róka.

Ki tudja mióta utazott már így az állat, de éhes volt, kimerült és félt. Már a sirályok is célba vették a halálra ítélt rókát. A halál ideje azonban még nem következett be, mert időben találtak rá a halászok. Befogták a jéghegyről, nyugodt és meleg helyet biztosítottak számára, no, meg élelmet és vizet. A sarki róka olyan kimerült volt és annyira ijedt, hogy még enni sem akart. Pihent néhány órát, majd később már evett is. Mire visszaengedték a természetbe, addigra sikerült magát kicsit kipihennie, és gyűjtött némi energiát is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)