Jump to content

Birkatürelem? Mégis kihozták a sodrából

2018. 08. 01. 20:00

Birkatürelem jelzővel szokták azt illetni, aki nem vagy alig lehet kihozni a sodrából. Ebből is arra következtethetünk, hogy a birkák nem vérszomjas állatok.

Azaz nem mindegyik és nem mindig, de ha dühbe gurulnak, vagy fenyegetve érzik magukat, akár támadásba is lendülhetnek.

Egy Békés megyei településen élő hölgy ezt a saját bőrén tapasztalta. A Berettyó gátján hajtotta a kerékpárját. A párjával indult a kellemes biciklitúrára, ám a váratlanul érdekes fordulatot vett a kirándulás. A két biciklis egy birkanyáj szegődött. Az állatok környékén senki nem volt. Mivel nem húzódtak félre az birkák, így kénytelenek voltak őket követni, csakhogy az egyik állat ezt fenyegetésként érzékelte, és többször az emberekre támadt. A férfi és a nő védekezésül a kerékpárjukat húzták maguk elé.

Amikor lehetőségük adódott, azonnal kerékpárjukra pattantak, hogy a nyájat végre meg tudják előzni és folytathassák kellemesnek ígérkező túrájukat, ám az a birka, amelyik előtte is kipécézte magának a két biciklist, ezúttal úgy rájuk támadt, hogy meg is sebesítette a nőt.

Olyan erővel és olyan szögben rontott a nőre, hogy a térde azonnal eltört. Kiderült, hogy a gátőr nyája volt, akitől igyekeztek segítséget kérni, de semmi emberséget nem tanúsított. végül rokoni segítséget kellett kérni, így került sérülésével kórházba a nő.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)