Jump to content

A kecskék is...

2018. 09. 14. 06:00

Talán az állatokkal való felelőtlen, bántó magatartást azért meri megengedni magának némelyik ember, mert azt hiszi, hogy az állatok nem éreznek vagy legalábbis nem annyira, mint mi.

Nemcsak a velünk és körülöttünk élő háziállatok éreznek, de a vadak is, azonban a házi kedvencek reakciói szembetűnőbbek számunkra.

A kecskék például sokkal jobban kedvelik a mosolygós arcú embereket. Ezt egy kísérlet során állapították meg. Egy terem falára, egymástól meghatározott távolságra  fekete-fehér képeket függesztettek ki. A fotókon egy személy különböző érzelmi állapotú arcát jelenítette meg. A helyiségbe beengedett kecskéket beengedték a terembe, és az állatokat semmi nem korlátozta hová és mikor menjenek.

A kísérlet alanyai egyértelműen azokat a képeket közelítették meg először, amelyen az alany a legmosolygósabb volt, azonban a többi kép mintha nem is létezett volna.

Az, hogy csak a mosolygós kép felé közelítettek, akkor volt érvényes, amíg a boldog arcot mutató fotó a jobb oldalon volt. Amint a falon más helyen szerepelt a mosolygós kép, a kecskék ugyanúgy nem vettek tudomást arról, amely annak tulajdonítható, hogy agyuk egyik felével dolgozzák fel a látottakat, vagyis a bal agyféltekével. Ez a kísérlet is azt bizonyítja, hogy az állatok is észlelik az emberi hangulatot, felismerik az érzelmeket az ember arcán és viselkedésében is. Még a kecske is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)