Jump to content

A cél a természetbe visszaengedés

2018. 10. 08. 07:00

Ki ne szeretné a sünöket? Nemrégiben még arra szólítottuk fel az autósokat, hogy a sünökre vigyázzanak az utakon, mert számítani lehet a gyakoribb feltűnésükre.

Még így is nagyon sok példányt gázoltak el az autósok, mert az úttesten átkocogó kis tüskéseket nem vették észre időben.

Most ősszel pedig a kertünkben tűnhetnek fel gyakrabban ezek a kedves kis vendégek. Most még aktívak, hiszen igyekeznek megtölteni magukat élelemmel, hogy aztán téli búvóhelyet találjanak maguknak, ahol átvészelhetik a telet. Sok sünit úgy gázolnak halálra, hogy kölykei magukra maradnak, és ha nagy mákjuk van, akkor állatbarát emberek rátalálnak a kicsikre, akik biztonságba helyezik és gondozzák őket, amíg olyan erőssé és naggyá nem válnak, hogy már egymaguk is megállják a helyüket a vadonban.

Az állatvédők minden évben találkoznak megárvult fiatal sünikkel. A lehető legkevesebbet érintkeznek az állatvédők, mert nem akarják magukhoz szokatni. Nem akarnak kötődni egy állatkához is, hiszen ahogy felerősödnek, útjukra fogják őket bocsátani.

A tejes táplálás után már a szilárdabb étel elfogyasztására szokatják át az arra érett süniket, így nem ritka, hogy macskatáp kerül a sünök elé.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)