Jump to content

Egy hónapon át élvezte az állatkerti körülményeket

2018. 11. 23. 19:00

Egy legyengült állat esetében mindig van esély a felépülésre, és az állapot romlására is. A vadonban élő állatok esetében a felépülés sem garancia arra, hogy eredeti élőhelyükre visszaküldhetők.

A Duna egyik szakaszán találtak rá arra a hódra, melyik olyan gyenge volt, hogy a rátaláló embertől sem volt ereje menekülni. Hagyta, hogy befogják. Ennek köszönhetően került a nagyon rossz állapotban lévő hód a Fővárosi Állat- és Növénykert ideiglenes gondozásába.

Azaz a terv az volt, hogy az állatkerti közeg és a szakszerű ellátásnak, gondoskodásnak köszönhetően az állatot felerősítik, majd visszaengedik a természetbe.

Ezúttal azonban minden sikeres volt. A hód egy hónapon keresztül élvezte az állatkert vendégszeretetét és gondoskodását. Szépen felerősödött a laktató élelemnek és az antibiotikumnak, egyéb kezelésnek hála. Ha a vadonba visszaengedés feltétele ugyanis az, hogy elegendő zsírréteggel rendelkezzen az állat.

Nemcsak a felhizlalása, de a szabadon engedése is sikeres volt, ennek köszönhetően hamar újból birtokba vette a Duna vizét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)