Jump to content

Malac a házban

2018. 12. 18. 19:00

Karácsonyhoz közelítve egyre több állatvédő és menhelyen dolgozó hívja fel a figyelmet arra, hogy ne élő állattal lepjük meg családtagjainkat.

Nem azért van, mert kevésbé szeretnék, hogy igazi örömöt okozzanak karácsonykor, hanem sokkal inkább hosszú távú gondolkodásra ösztönöznek. A kis kedvencek ugyanis nemcsak az ünnepi időszakban élnek, hanem sokkal tovább.

Ez egy hosszú távú elköteleződés, és nagyon át kell gondolni. A legtöbben alapjában véve kutyában vagy macskában gondolkodnak, pedig akár törpemalac is lehetne egy kis kedvenc.

Malac a házban? Az kizárt!

Pedig a törpemalacok nemcsak tiszta állatkák, de tényleg kicsik. Kifejlett állatként is maximum 60 kilósra nőhetnek meg, és ha sokat foglalkoznak velük, akkor hasonlóan viselkedhetnek, mint a kutyák.

A törpemalac tiszta, okos és akár lakásban is tartható, de ugyanúgy szükséges sétáltatni, mint egy kutyát. A legideálisabb persze, ha megfelelő nagyságú kert is a rendelkezésére áll, akkor nyugodt és kiegyensúlyozott állatunk lehet. A malacok igénylik a társaságot, rosszul viselik a bezártságot és az egyedüllétet is. Ebből is az derül ki, hogy  törpemalac tartása kisebb elköteleződés, mintha az ember macskát vagy kutyát tart.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)