Jump to content

Kell egy kecske

2019. 02. 05. 13:00

Ki-ki maga választja meg a házi kedvencét, de a legtöbben kutyában és/vagy macskában gondolkodnak, ők a legnépszerűbben az emberek körében.

Sokan kedvelik a halakat, a kis rágcsálókat, mások pedig szeretik, ha madárhang tölti meg otthonukat.

Ugyan többféle állat is tartozhat a háztartásunkba, de a fent felsoroltak mellett a többiek inkább a haszonállat szerepét töltik be. A tyúkokat a tojásért és a húsukért tartják, a sertést, a birkát, a kecskét is a húsáért, de a kecske jól tejelő állat is.

A sertés is abszolút haszonállatként tartott, hacsak nem a bájos törpemalacról van szó, amelyik apró termete mellett még a kutyához hasonló módon is viselkedhet. Ők azok, akikhez úgy ragaszkodhat az ember, mint egy kutyushoz, és disznótorban biztosan nem kell gondolkodni. Ám a kecske is lehet ilyen.

A kecske teje nemcsak tápláló, de tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amit jót tesz az emberi szervezetnek. Friss teje is finom és tápláló és az abból készült tejtermék is nagyon ízletes.

Természetes olyan helyen érdemes tartani, ahol van kert. Ott viszont igazi főnyeremény lehet, mert ingyen kigyomlálja a kertünket, nem engedi, hogy a fű nagyra nőjön. A kecske mindent lelegel, még a számára mérgező növényt is, így mielőtt kecskét viszel a kertedbe, azt irtsd ki. természetes módon dúsítja a talajt. Ezek a kert hasznára vannak, de hogy higgy abban, hogy több, mint haszonállat, úgy eláruljuk azt is, hogy nagyon jópofa állatok. Ha emberhez szokva nőnek fel, akkor igazán jókat szórakozhatunk látványukon, mert igazán szeleburdik, szórakoztatók tudnak lenni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=cEJy2q27hVk)