Jump to content

Túl korán hagyta el a családi fészket

2019. 02. 06. 13:00

Életünk során nagyon sok minden történik velünk, köztük jó és rossz események is. A legkirívóbbakra biztosan emlékezni fogunk.

Ha valaki bajba kerül a közelünkben és mi tudunk segíteni, ezzel életet mentünk, az nagyon felemelő érzés. Olykor az is elég, ha mi magunk nem is tudunk segíteni a bajba jutotton, de értesítjük azokat a szerveket, akik kisegíthetnek rajta.

Nemcsak emberi életet lehet menteni, hanem állatét is, és az legalább olyan felemelő érzés. amikor a fiatal férfi egy teát akart elfogyasztani a teraszon. A kortyolgatás közben, a kertben meglátott valamit mocorogni egy pocsolyában. Közelebb ment és akkor látta, hogy egy kismókus az, még kölyök. Olyan gyenge volt a kis állat, hogy egyértelmű volt a férfi számára, hogy magához veszi. Igaz, arról fogalma sem volt, hogy kell egy ilyen aprósággal bánni.

Erre azonban nagyon gyors és jó választ nyújtott az internet, ahol azt a segítséget találta, hogy apró csepegtetővel kell a kismókus megitatni. Azonnal cselekedett, a közeli gyógyszertárból beszerzett egy csepegtetőt, megitatta az alélt apróságot, aki ettől magához is tért. Hagyta, hogy magához térjen, majd kivitte a teraszra, hátha a kicsi anyja érte jön.

Jó volt az elgondolás, ahogy kiment a férfi kezében a kismókussal, és elengedte őt, nemsoká feltűnt az anyaállat is, aki megszagolta és gyorsan megvizsgálta kicsinyét. Milyen édes egymásra találás ez.

A férfi ugyan segített a kicsinek, de az anya úgy ítélte meg, hogy további segítségre van kölykének szüksége, ezért szájába kapta kölykét és elsietett vele.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?time_continue=315&v=v55_1P5VZRQ)