Jump to content

Móka görény módra

2019. 03. 24. 19:00

A vadászgörények legalább olyan játékos állatkák, mint a cicák, így bármit képesek játéknak is nézni, akként használni.

Ez azért jó hír, mert a görényeket nem nehéz szórakoztatni, valamint jól feltalálják magukat. Ám ha azt szeretnénk, hogy az állatkáink jól érezzék magunkat, azonban olyan használati tárgyakat ne vonjanak bele a játékba, amelyek számunkra fontosak, akkor vagy pakoljuk azokat el, vagy készítsünk számunkra néhányat.

Nem is igényel olyan őrült nagy beruházást az, hogy otthoni készítésű játszóteret alakítsunk ki ezeknek a fürge, hajlékony, aktív és nagyon játékos állatoknak. Barkácsüzletekben beszerezhető csövek közül válogassunk olyan átmérőjűt, amelyen a görényünk könnyedén átfér. Ha megvan a megfelelő átmérőjű cső, akkor vegyünk belőle annyit, hogy néhány alagutat készíthessünk belőle, így szabadon futkározhat benne kis kedvencünk.

A macskák is imádják a dobozokat, de a görények sem vetik meg. Szerezzünk boltokból néhány üres papírdobozt, amelyeket egymásra, egymáshoz is ragaszthatunk, vághatunk azokon nyílásokat, hogy egyikből a másikba átjárhasson a görény. Imádni fogja.

A papírdoboz gyűjtőhelye lehet a pingponglabdáknak is. Akkora rést kell a doboz oldalán vágni, hogy a vadászgörény mancsa átférjen rajta. Mivel nagyon kíváncsiak, és adott a lyuk, szinte hívogatni fogja őket, hogy kitapogassák, mi van a dobozban. Valószínűleg hamar rá fognak kapni a pingpongozás egyedi játékára.

Szinte minden háztartásban található olyan selejtezésre váró kisebb párnahuzat, amely egykor megélt már jobb napokat is. Mielőtt azonban kidobásra kerülne, inkább tömjük tele újságpapírral, és kezdődhet a görénymóka, amely egyben a gazdinak is az lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)