Jump to content

Stop! Nem kell élő állatot ajándékozni!

2019. 04. 10. 19:00

Ahogy közeleg a húsvét, úgy szokott megnőni a kedv az állatvásárlás terén is. Általában csibe, vagy még inkább nyusziban gondolkodnak az emberek.

Ezzel egy időben, sőt a húsvétot megelőzve már számos állatvédő szervezet hívja fel arra a figyelmet, hogy húsvét alkalmából senki se érezze kötelezőszerűnek azt, hogy élő állatot kell bárkinek is ajándékozni.

Az más, ha arra van igény, hely, pénz és kedv is, de a pillanatnyi örömokozással az állat válhat az emberi hülyeség áldozatává.

Arról nem is beszélve, hogy ha meglepetést szeretne valaki okozni egy nyuszival, csibével, nem biztos, hogy örömet vált ki. Egy életre szóló gondoskodást igénylő lény ajándékozása felelősséggel jár. Ha az nincs megbeszélve, nincs tisztázva, talán rövid ideig tartó fellángolást és örömet okozhat annak, akit megajándékoznak, de hosszútávon nem biztos, hogy gondoskodni képes az állattartásról. Arról nem is beszélve, hogy kiadásokkal, megfelelő hely biztosításával, valamint allergiával is járhat egy-egy állat tartása.

Mi is csak megerősíteni tudjuk azt, hogy nem szükséges a húsvét miatt élő állattal meglepni valakit. Akkor vagyunk felelősek, ha ezt fel tudjuk reálisan mérni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)