Jump to content

Elképesztő, hogy mit megenged magának az ember

2019. 04. 22. 19:00

Talán nem olyan ismert állat a tobzoska, legalábbis nekünk, azonban Afrikában és Ázsiában ugyancsak az. A hírnév nagyon veszélyes számukra.

A Földön összesen nyolcféle tobzoskafaj ismert. A különleges pikkelyes testtakaró miatt is keresik az amúgy rovarokkal táplálkozó állatot. Olyannyira keresik, hogy ha így folytatják, akkor alig egy évtizeden belül kiirtják.

A tobzoskák húsát kuriózumként fogyasztják és nagy a kereslet rá, ezenkívül a kínai népi gyógyászatban is nagy szerepe van a tobzoskák pikkelyeinek. Mind Kínában, mind Ázsiában emiatt nagyon nagy népszerűségnek örvend. Kár, hogy nem élve, hanem holtan.

Szingapúrban nem is olyan régen hatalmas szállítmány tobzoska pikkelyre találtak rá. A Nigériából érkező konténerekben talált maradványok alapján óvatos becslés mellett is több tízezer értelmetlenül lemészárolt állatot jelent.

Az állatvédők nem győzik felhívni a figyelmet a tobzoskák védelmére, védettségük megerősítésére, de nagyon nagy a gond. A tobzoskák mészárlása mára már ipari nagyságúra nőtt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)