Jump to content

Harapós „fenevadak”

2019. 05. 06. 19:00

A szülők többsége, mielőtt egy kutyát vagy macskát választanának gyermekük háziállataként, valamilyen más, könnyen tartható kis kedvencre esik a választásuk.

Sok esetben ezek a halak lesznek, de aki olyan állatot szeretne gyermekének, amelyiket nemcsak gondozni, de babusgatni is tudna, az leginkább valamilyen kis szőrös rágcsáló mellett dönt. Természetesen azzal is számolni szükséges, hogy a rágcsálók gondozásában biztos segíteniük kell a szülőknek is, így nem árt, ha a szülők nem kapnak frászt egy hörcsögtől, tengerimalactól.

Az emberek egy része eleve fél vagy undorodik a rágcsálóktól, mert a vadon élők betegséget terjeszthetnek. Való igaz, hogy a kereskedésből beszerzett hörcsögök is haraphatnak, de ez sokkal inkább a kíváncsi természetükből fakad mintsem abból, hogy nekünk ártsanak. nagyon kíváncsi és egyedi személyiségű minden egyes hörcsög. Amikor benyúlunk hozzájuk, érzik az illatunkat, és ha előtte gyümölccsel, zöldséggel, más élelmiszerrel is érintkeztünk, ne csodálkozzunk, hogy nemcsak megszimatolnak, de olykor meg is kóstolnak. Arra kíváncsiak, hogy van-e a környezetükbe valami ehető.

A rágcsálók azért kapták ezt az elnevezést, mert a foguk hosszúságának kordában tartásához eleve szükséges fogukat koptatni, és ezt rágással teszik meg. Vagyis képesek bármit megkóstolni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)