Jump to content

Úton a szabadság felé

2019. 05. 11. 19:00

A tavasz a szerelem és a virágzás ideje, egyúttal pedig ilyenkor kelnek ki a madarak fiókái, és születnek meg az állatvilág kicsinyei.

Ugyanakkor ebben az időszakban találkozhatunk a fészekből kipottyant és elpusztult fiókákon kívül, árvának tűnő, már tollas madárfiókákkal is. Nemrégiben írtunk arról, hogy a legtöbb esetben az árvának tűnő kismadár közelében vannak a szülők. A már tollas, gyorsan futó és/vagy néhány métert repülő madárkákat nem szabad befogni, mert többet ártunk azzal, mint használunk.

Más volt a helyzet annak a két vadon élő mókusnak a helyzete, akik bár már egész nagynak tűntek, mégis nagyon legyengült állapotban találtak rá kertjükben emberek. A két kismókust azonnal a Veszprémi Állatkertbe vitték, ahol megkezdték a vizsgálatukat. Most már megerősödve, felhizlalva várják, hogy visszaengedjék őket a vadonba.

Mielőtt ez megtörténne, kénytelenek őket visszavadítani, hiszen állatkerti tartózkodásuk során megszokták az emberek közelségét, amely a természetben nem lesz jelen. Csak a visszavadítás után engedik őket szabadon, de már közeleg az idő.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)