Jump to content

Megoldódik a szarv kérdése

2019. 06. 05. 13:00

A kecskék a legtöbb háznál természetes fűnyíróként és haszonállatként tartottak. A húsáért, tejéért tartott állatokat másért is lehet szeretni.

A kecskék általában barátságos, legelésző állatok, de már a gidák esetében is lehet tapasztalni, hogy a támadást imitálják, így játszanak. A még szarv nélküli kecskegidák próbálgatásai kedvesek és viccesek, általában jót derülünk (lásd az alábbi videóban).

Kevésbé találjuk mókásnak, ha egy kifejlett példány pusztán játék hevében, vagy ijedtében ront nekünk a szarvával. Néhány gazdi megelégelhette kecskéik böködését, és valami megoldást kerestek a szúrós szarvakra. Az egyik találékony gazdi azt az úszáshoz használt eszközt használta fel, amelyet strandokon, úszás megtanulásához sokan használnak. A polifoam anyagából készült hosszú hengerből levágott, a kecske szarvára felhúzott anyag tehát nemcsak a biztonságos úszásban, de a kecskeböködésre is megoldást jelenthet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?v=QL6Ws4i07is, https://www.youtube.com/watch?v=rdrNd5ES4Yo)