Jump to content

Úgy ment el, hogy a sorsra bízta állatait

2019. 07. 20. 08:00

Az állatokat kedvelő emberek sosem fogják megérteni azokat, akik élvezetüket lelik ártatlan állatok bántalmazásában. Márpedig a nem megfelelő gondoskodás is bántalmazás.

Haszon vagy hobbiállatokat az ember önszántából vállal, fogad magához. Erre senki sem kényszeríti, de ha úgy tesz, hogy állattartásba, tenyésztésbe kezd, akkor kutya kötelessége a legmegfelelőbb életteret és gondoskodást biztosítani állatai számára.

Természetesen az életkörülmények megváltozhatnak, de akkor a felelős gazdinak gondoskodnia kell minden élőlény további ellátásáról.

Egy hazai településen élő férfi nem így tett. Külföldi munkavállalása miatt hátrahagyta ingatlanát és az ott található minden állatot. Nem gondoskodott arról sem, hogy a háznál maradt kutyákat, macskákat, disznókat időközönként valaki ellássa. Szó szerint a sorsukra hagyta őket, de a szomszédok nem tudták elnézni azok szenvedését.

Így is, mire az állatvédők megjelentek, több állat elpusztult, mert ki tudja mióta voltak már étlen és szomjan. Néhányan el tudtak szökni - ez a cicák számára nem okozott nagy problémát, így az éhhaláltól ugyan megmenekültek a szökött állatok, de így meg hontalanná váltak. Szerencsére őket a közelben élők magukhoz vették. A háznál maradt állatok közül több éhen veszett, de egy csüngőhasú malacot sikerült megmenteni. 

Az állatvédők a feljelentést megtették.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)