Jump to content

Egy egészen más oldalát mutatta a csimpánz

2019. 07. 28. 19:00

A vadállat az marad akkor is, ha mesterséges körülmények között tartják, és az emberek közelségét megszokja. Időzített bombák.

Nem szabad szelíd házi kedvencként aposztrofálni akkor sem a vadállatokat, ha azok ember mellett, a közelünkben nőnek fel. Az ősi, genetikai ösztönök kihozhatják a látszólag kezes állatból is azt a vadat, amely az eredeti közegében lenne, hiszen ez szükséges az eredményes túléléshez, szaporodáshoz is. Márpedig ez az életük kulcsa.

A lyoni állatkertben is csupa olyan állat él, amely eredetileg nem őshonos azon a területen. Az állatkertek éppen arra hivatottak, hogy olyan élőlényekkel ismertessék meg az odalátogatókat, amelyeket az adott területen nem lehetne látni.

A kedves csimpánz is ezek közé a vadállatok közé tartozott. Soha semmi gond nem volt vele, gondozója jól ismerte az állatot és a csimpánz is megbízott a fiatal férfiben. Az agresszió semmilyen jelét nem mutatta egészen addig, míg a közelmúltban a csimpánz rá nem támadt a gondozóra, mindezt a látogatók szeme láttára. Olyan véresre sikerült a támadás, hogy a férfi kezét brutálisan súlyosan megsebesítette. A semmiből jövő agresszióra biztos lenne magyarázat, de a férfi ujjait és kézfejének egy részét már biztosan nem kaphatja vissza, mert azt letépte a bevadult állat. Mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani a súlyos sérültet. A gondozón kívül több látogató is sokkot kapott a látványtól.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)