Jump to content

Cékla kalandjai

2019. 11. 09. 19:00

Cékla egy olyan állat, amelyet csak úgy, hobbiállatként nem tarthatnánk. Cékla azonban még a szigorított törvény előtt került új gazdájához, a vadállatmentőhöz.

Nem azért szökött meg, mert annyira sanyarú sorsa volt, hanem azért, mert valaki erre rásegített. A Dömösön élő Cékla egy ormányos medve, egy olyan invazív faj, akit házi kedvencként tartottak, de amikor megunták már, akkor segítségre szorult. Ekkor került a képbe a mostani gazdi, a vadállatmentő.

A megfelelő kifutó kialakítása jó helyet kínált Céklának, ám valaki szándékosan megrongálta a kifutó kerítését, és cékla élt a lehetőséggel, hogy felfedezze tágabb környezetét.

Még az időjárás is kedvezett neki, így a természetben előforduló és megtalálható élelmeket fogyasztotta, de teltek a napok, és az ősz egyre kevesebb élelemmel kecsegtette az ormányos medvét.

Gazdája a keresésére indult azonnal, amikor tapasztalta az állat szökését. Hetekig kereste.

Táplálék hiányában, és háziállatként való tartásának köszönhetően Cékla a turisták közelébe férkőzött és tőlük kuncsorgott élelmet, így maradt életben. Egészen a Pilisig jutott kalandozása során, de végül csak sikerült befogni és visszakerült régi kifutójába.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)