Jump to content

Mit ehet egy patkány és mit nem?

2020. 03. 06. 19:00

Ami más számára kártevő és utálatot kiváltó állat, van, aki azt az otthonában tartja házikedvencként. A patkány ez a megosztó rágcsáló.

Az okos és jól alkalmazkodó patkányokat sokan nem kedvelik, mert kétségtelenül terjesztik a betegségeket is. Mások azok a patkányok, amelyek más állatoktól elrekesztve, háziállatként élik életüket. Így aztán se betegséget nem terjesztenek, se nem tesznek kárt értékeinkben. A háziállatként tartott patkányok olyan kedves rágcsálók, mint a hörcsögök, tengerimalacok. Tartásuk sem túl nehéz, főleg, hogy az állatkereskedésekben kimondottan a patkányok részére előállított eledellel kínálhatjuk. A legtöbben ezt kiegészítik friss táplálékkal is.

Még a minden tápanyagot tartalmazó eleség is lehet, hogy nem megfelelő akkor, ha a patkány kiválogatja abból a számára finom falatokat, és otthagyja az értékes, de neki nem kellőeket. Ezért érdemes változatos étrendet biztosítani számukra úgy, hogy a bolti eledelen kívül tálalunk számukra gyümölcsöket, zöldségeket, lisztkukacot, barna rizst, főtt sovány húsokat, teljes kiőrlésű kenyeret vagy tésztát, dióféléket. Ezekből mind csak kis mennyiséget adjunk a patkányoknak. Amit azonban tiltott patkányeledel az a csokoládé, a cukortartalmú finomságok, a nyers krumpli és bab.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)