Jump to content

Kell egy nyuszi?!

2020. 05. 26. 08:00

Húsvét közeledtével mindig felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak az ünnep alkalmával ne lepjünk meg gyerekeket élő nyuszival, ha arra nem készültünk fel.

Ha azonban valaki nagyon háziállatot szeretne, és valamilyen szőrös házi kedvencben gondolkodik, amelyik nem macska és nem is kutya, akkor valószínűleg valamilyen rágcsálóra eshet a választás.

A kisegér, a törpehörcsög is egy opció, de nem muszáj olyan piciben gondolkodni, ha nagyobban is lehet. A csincsilláról azt lehet hallani, hogy nehezebb tartani, ám a nyúl ennél jóval könnyebb eset. Éppen ezért, ha már húsvéton túl is nyuszi tartásában gondolkodsz, akkor elmondjuk, hogy mi szól mellette.

A könnyű gondozásáról már szó esett, amely megvalósítható lakáson belül is egy megfelelő méretű ketreccel. Igényes állatok, de ehhez természetesen a rendszeres gondozás szükséges. Ha pedig van kert, akkor egy kinti lakrészt is ki lehet alakítani számára. Tartása nem igényel speciális eszközöket, de azt tudni kell, hogy akár 15 éves vállalást jelent a nyuszi tartása. Cserébe azonban kapunk egy cuki, szőrös házikedvencet, aki a napja nagy részében rágcsál, ha van mit.

A gyerekek számára is veszélytelen baráttá lehet egy nyuszi, akit lehet simogatni, bevonni a játékba. Futkározásával, ugrándozásával jókedvre deríthet mindenkit.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)