Jump to content

Sünimentés – mikor szükséges?

2020. 10. 30. 08:00

Az ősz nemcsak időjárásában, hanem színeiben is kezdi megmutatni magát. A levelek színesedése azonban azt is jelenti, hogy azok elhagyják a fákat, bokrokat, cserjéket és avarként borítják a talajt.

Az avar pedig remek menedéket nyújt a sünöknek, akik gyakori vendégei lehetnek a kertünknek. Az avar összegyűjtésekor óvatosan kell eljárni, hogy ne sértsük meg a hasznos, tüskés kerti barátainkat.

Ősszel beindul bennünk a túlélő üzemmód és a télre készülünk. Ugyanezt teszik az állatok is, a sünik is. Azonban nem azért keresik fel az ember lakta környezetet, mert segítségre szorulnak. Legalábbis nem mindegyik. A 300 grammnál nehezebb sün azt jelenti, hogy jó fizikai állapotú, nagyobb tüskésről van szó, amely nem szorul segítségre. Erre hívta fel a figyelmet a Fővárosi Állat- és Növénykert is.

A kisebb sünök, akik a nyár végén születtek, azonban még nem teljesen fejlett állatok, vagyis a 300 grammos súlyt nem közelítik meg. Ez azt jelenti, hogy a téli időszakot nem fogja túlélni, mert szervezete nem tudott elég tartalékhoz hozzájutni. Ezeknek a sünöknek tényleg szükséges segíteni. Ebben az esetben állatmentőket kell felkeresni, akik szakszerűen segítenek a kisebb sünökön. A nagyobb, jól fejlett és 300 grammnál súlyosabb példányokat háborítatlanul kell hagyni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)