Jump to content

Amilyen pici olyan vad?

2021. 09. 28. 19:00

Sok esetben a kis rágcsálókat tartják a szülők a legpraktikusabb első állatnak.

Tartásuk akár tömblakásban is lehetséges. Gondozásuk és fenntartásuk könnyebben kivitelezhető, nem nagy költségvetéssel járó.

Nagy örömmel vásároljuk meg gyerkőcünk számára az aprócska hörcsögöt és igencsak meglepődünk, ha az öröm mellé a sírás vagy az ijedtség társul.

Nincs mindig pontos adat a hörcsögök származásáról. A túlszaporulat egyik módja, hogy az állatkereskedésekben adják le a kis hörcsögöket. Sok esetben ez azzal is jár, hogy nem sokat foglalkoztak az aprósággal, így amikor új gazdihoz kerül az álatka, az nincs kézhez szokva.

Nemcsak a férfi szívéhez vezethet az út a hasán keresztül, hanem a hörcsög szívéhez is. Ki kell tapasztalni, hogy milyen ételeket kedvel, és azt érdemes megpróbálni kézből odaadni számára. Amikor ez már többször megtörtént, akkor a kéz látványától sem riad vissza, így akár a kézbevételt is ki lehet próbálni. Ha nem harap, akkor meg lehet simítani is.

Ne húzzuk ki a gyufát, tehát jelentsen ez csak kis időt, majd tegyük vissza a helyére. Ismételjük meg naponta többször, így kiépül a bizalom is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)