Jump to content

Altatás vár a hörcsögökre

2022. 01. 08. 19:00

A mezőgazdászok számára csupán kártevő a hörcsög, míg sok ilyen kis rágcsáló él szerető családban háziállatként.

Az állatkereskedések kínálatából szinte sosem hiányzik a hörcsög. Nem volt ez másképp abban a hongkongi üzletben sem, ahonnan 11 rágcsálót vásároltak a gazdik. A történet egészen eddig nem különleges. Amiért azonban hírértékű az, hogy mielőtt eladták volna az állatokat, kiderült, hogy koronavírussal fertőzöttek. Még nagyobb gond az, hogy nemcsak ez az alig egy tucat állatka volt covidos, hanem könnyen lehet, hogy jóval több. Konkrétan akár kétezer állatot is érinthet a fertőzés, amelyeket 2021. december 22-e után vásároltak.

Az a 11 példány, amelyről ténylegesen kiderült, hogy covidosok, most felszólították a gazdikat, hogy el kell pusztítani kis kedvenceiket. No, de ki az, aki lemond így a kis kedvencéről?

A gazdik keresik a kibúvókat, hogy megmentsék állatkáikat. Gyűjtőpontokon kellene leadni a hörcsögöket, de állatvédők kampányolnak az állatok mellett. Azt azonban tudni kell, hogy ahonnan a hörcsögök származnak, az üzlet egyik alkalmazottja is megbetegedett, covidos.

A hörcsögök Hollandiából érkeztek. A hongkongi vezetés azonban zéró toleranciát vezetett be, és kérik a gazdikat, hogy adják le az állatokat, valamint minden olyan állatkereskedést bezáratott, ahol hörcsögöket is tartanak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)