Jump to content

Műegereken gyakorolnak

2022. 10. 14. 19:00

A vegán és vegetáriánus életmód a húst vagy akár minden állati eredetű táplálékot száműz. Ennek hátterében az állatokkal szembeni brutális bánásmód megtagadása áll.

Nemcsak a vegán vagy vegetáriánus életmóddal tudjuk az állatokat védeni. A szépségipar is felismerte azt, hogy az állatok nagyobb tiszteletet érdemelnek, ezért egyre több nagy márka vonja ki teljesen az állati eredetű anyagokat. De nem csak a divatvilág áll másképp az állatokhoz, hanem az orvoslás is.

Ahhoz, hogy az orvostudomány is előbbre jusson, a legjobb módja a kísérletezés. Ehhez sok esetben élő állatokat használnak és szó szerint áldoznak fel. Az Állatorvostudományi Egyetem azonban japánból beszerzett műegerek segítségével tudják a hallgatók begyakorolni azt, hogy kell majd később az élő állatokon elvégezni egy-egy vizsgálatot, kísérletet.

Az Állatorvostudományi Egyetemen folyamatosan azon fáradoznak, hogy csökkentsék az élőállatos kísérletek számát és a műegerek ebben is sokat segítenek. Az új laborállatokba művér fecskendezhető, egyéb „alkatrészeik” pedig cserélhetők.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)