Jump to content

8 év a vadonban, majd vissza

2022. 12. 25. 19:00

Nem egyedülálló történet, ha egy állat elszökik otthonról. A szerencsésebbje hazatalál, de még az is jó fordulat, ha állatvédők kezei közé kerül.

A menhelyek zöme világszerte túlteljesít, vagyis a meghatározott kapacitáson túl működik. Ez így van hazánkban is. Leggyakrabban a legkedveltebb háziállatokkal van zsúfolásig. Macskák és kutyák várják, hogy eredeti gazdájuk rájuk találjon. Ha nem így történik, akkor is esélyt kapnak arra, hogy egy másik otthonra leljenek.

Kevésbé szokványos, hogy egy ló tűnjön el nyomtalanul úgy, hogy éveken át ne kerüljön elő. Márpedig egy férfinek ezt kellet megélnie. És ez mind semmi: a lova eltűnésén túl még súlyos balesetet szenvedett, elhagyta a felesége és az otthonát is elveszítette ezáltal.

Amikor a férfi lova eltűnt, akkor az már pont volt az i-re. Egy idő után kénytelen volt lemondani az állatáról. Abban sem reménykedett, hogy az állat még él.

Így teltek és múltak az évek. Egy vadon élő lovakból álló csapatban azonban feltűnt egy kirívó állat. Egyértelműen nem a vadló volt, de velük élt. A szakemberek is felfigyeltek a különleges állatra és kutakodni kezdtek. Így találtak rá a ló lehetséges egykori tulajdonosára. Azóta eltelt nyolc év és a ló újból együtt él egykori gazdijával.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)