Jump to content

Mosómedvék Magyarországon? Nem vicc, ez a valóság

2023. 08. 13. 19:00

A vadon élő mosómedvék rafinált állatok, akik a könnyebben megszerezhető falatok reményében még az ember társaságától sem ijednek meg. No, de Budapest környékén?

Nem, nemcsak Amerikában és az amerikai filmekben tűnhetnek fel a genetikailag is álarcot viselő állatok. A jópofának tűnő mindenevők gyakorta borzolják az emberek kedélyeit és idegrendszereit azzal, hogy felkeresik az emberlakta vidéket és előszeretettel keresik és dúlják fel annak érdekében, hogy élelmet találjanak.

Azt tudtad, hogy már Európában is jócskán van mosómedve? Sőt, a szakembereknek már nem kell országhatárt sem átlépni, hogy ezeket az állatokat tanulmányozzák, ugyanis Budapesthez közeli erdőben is látni belőlük.

Azóta már kecsegtető finom falatokat helyeztek ki, na és vadkamerákat is, hogy vizsgálni tudják a mosómedvék viselkedését, szokásait. Feltételezéseik szerint a hazánkban megjelent néhány példány fogságból szökhetett el és telepedett meg épp hazánkban. Vicces kinézetük ellenére komoly károkat okozhatnak a helyi fajokra nézve.

Mivel éjszaka aktív állatokról van szó, kicsi az esélye, hogy találkozhat velük fényes nappal.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)