Jump to content

Fiona 2 évig egyedül élt, de már nagyon unta

2023. 11. 12. 19:00

A haszonállatokat húsuk, bundájuk, tolluk, tejük vagy tojások miatt tartjuk, de egy birkáról le kellett mondani. Amolyan senki birkájává vált.

Egy kenutúra során egy férfi észre vett egy birkát Skócia északi részén, aki a meredek sziklák és a tenger közötti kavicsos parton ragadt. A férfi azt gondolta, hogy majd visszamegy a nyájához úgy, ahogyan oda eljutott. Csakhogy a következő kenutúrán, két évvel később ugyanúgy ott látta a birkát.

Szerencsétlen állat még követte is a kenusokat és bégetett kétségbeesetten. Ekkor jött rá a kenus, hogy ez a birka nem tudott visszamenni a többihez és valószínűleg 2 éve él egyedül azon a részen.

Ekkor vette a kezébe a kenus a dolgokat. Több szervezettől kért segítséget, de mind zátonyra futott. Már az online médiában petíciót is indítottak a birka megmentésére. Erre figyelt fel egy juhnyíró szervezet, amelyik végül megszervezte a juh megmentését. Nehéz volt a mentés, nemcsak a terep miatt, hanem azért is, mert az állat meghízott plusz rengeteg gyapjút viselt magán. Végül mégis sikerült és Fionának keresztelték el a 2 évi magányt átélő állatot.

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)