Jump to content

ParAgility sikerek

2014. 09. 23. 09:00

2001 februárjában jött létre a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub, amelynek fő célja volt a III. Keverék és Fajtatiszta Kutya Agility Világbajnokság, valamint az első ParAgility Világkupa lebonyolítása.

A klub tagjai azóta is sikeresen szerepelnek a különféle megmozdulásokon. Idén sikerült begyűjteni egy bronzérmet, valamint egy különdíjat is.

2014-ben Olaszország adott helyet a XV. Keverék és Fajtatiszta Kutya Agility Világbajnokságnak. A pálya sikeres teljesítése mellett arra volt szükség, hogy ezt a lehető legrövidebb idő alatt teljesítsék.

Ismeretes a kutyák terápiás alkalmazása, így a fogyatékkal élők is foglalkoznak agilityvel és versenyt is rendeznek számukra, ezt mutatja az idei XII. ParAgility Világkupa.

2016-ban lesz a jubileumi a gyulai XX. Medivid Agility Kupa és a XII. ParAgility Világbajnokság, ahová 15 ország versenyzőit várjak, fogyatékkal élőket és egészségeseseket egyaránt. Tervben van a ParAgility tábor szervezése is, ami nagy örömükre szolgált a versenyzőknek.

Ale Patrícia egy halmozottan sérült, 17 éves békéscsabai lány, aki Doki nevű kutyáját próbálta a pályán terelgetni. Teljesítményét különdíjjal jutalmazta a zsűri, a közönség pedig óriási tapssal.

Mányik Richárd évek óta a gyulai csapattagok közé tartozik. Cooper nevű új kutyájával bronz érmet kapott.

A fogyatékkal élő versenyzők elmondása szerint némelyik hétköznapinak számító helyzet sokkal nagyobb kihívással jár számukra mint az, hogy az agility pályán teljesítsenek.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: para-agility.nl)