Jump to content

Legcsúnyább kutya

2014. 10. 29. 09:00

2014-ben egy Peanut nevű kutyust választottak a világ legcsúnyább kutyájának. Petalumában rendezték meg a versenyt, amelyre mindenhonnan érkeztek kutyák és gazdáik remélve (?!), hogy elviszik a legcsúnyább kutyájának járó díjat.

Évek óta megrendezik a versenyt, persze idén sem maradt el. Fajtiszta példányoktól kezdve, a keverék kutyusokon át egészen a fogyatékkal élő kutyusok is részt vehetnek a megmérettetésen. Számos nem éppen klasszikus szép kutya szerepelt, de a legesélyesebb Peanut volt. Az 1500 dolláros nyereményt így gazdája vehette át, aki a bántalmazott állatok orvosi vizsgálatara ajánlotta fel az összeget. A verseny célja is az, hogy az emberek figyelmét felhívják az állatvédelemre.

Peanut maga is örökbefogadott eb, gazdája nem is olyan régen vette magához. A gazda elmesélte kutyája szomorú történetét, miszerint kölyökként súlyosan megégett, így a testén nem is mindenhol nő szőr. Bár ma már egészséges, külseje viszont nem a legszebb. Bárhogy is néz ki ez a kutyus, kedves, barátságos, tele van energiával, életkedvvel.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: wcti12.com)