Jump to content

Kutyacsempészet

2014. 11. 27. 16:05

A Dogs Trust egy brit kutyamentő civil szervezet. Nem is akármilyen, hanem a legnagyobb. Titkos nyomozásba kezdtek, amelynek célja az volt, hogy kiderítsék, honnan érkeznek a szigetországba az európai kutyakölykök.

Az Egyesült Királyság területére folyamatosan érkeztek Európából a kölyökkutyák a törvényeket kijátszva. Állatútlevelükben az volt bejegyezve, hogy minden szükséges oltást megkaptak, amivel elkerülhető volt a karanténba helyezés.

A Dogs Trust nem hagyta annyiban, és kutatásba kezdett. Kamerával rögzítették hazánkban is, hogy némelyik állatorvos minden gond nélkül kiállította a hamis állati okmányt. A hamisításban tenyésztők és állatorvosok is benne voltak a jó üzlet reményében.

A kölyökkutyába helyezett chipet Magyarországon nem is regisztrálták, így hiába itt születtek a kutyusok, külföldivé váltak, mert ott regisztrálták be. Ráadásul állatútlevelükben is idősebb kutyának nyilvánították őket és azt írták bele, hogy megkaptak minden fontos oltást, pedig a koruknál fogva ez lehetetlen volt.

A Dogs Trust szerint 2011-2013 között hatszorosára nőtt a hazánkból szigetországba bevitt kölyökkutyák száma, de ezek a hivatalos számok és nincsen benne az illegális csempészés.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: catsndogs.us)