Jump to content

Kutya(tele)kocsi

2014. 12. 02. 16:05

Hogy a kutyánkkal együtt utazzunk mindig nagy előkészület és mérlegelés előz meg. Ha arra billen a mérleg, hogy utazik a kutya is, akkor ajánlunk egy megoldást.

A kutyabarat.hu és Oszkár összefogtak azért, hogy kutya és gazdája kényelmesen utazhasson együtt.

Ki Oszkár? Nem más, mint az Online Személyfuvar Közvetítő Rendszer, amelyet 2007-ben hoztak létre azért, hogy az utazni kívánók mással megosszák útjukat és az azzal járó költségeket is.

Az Oszkárhoz csatlakozott a kutyabarat.hu is abból az ötletből kiindulva, hogy miért ne utazhatna együtt kutya és gazdája?

Természetesen vannak fontos szabályok, amelyeket be kell tartani. Az ilyen, hogy csak jól szocializált kutyussal lehet igénybe venni a telekocsit. Fontos szempont, hogy a kutya jól viselje a nagyobb utakat. A gazdi tartson magánál zacskót és jutalomfalatokat és a kedvence takarója is legyen kéznél, hogy arra le tudjon feküdni a kutyus. Legyen a gazdinál póráz, hám, utazó box, szükség esetén pedig szájkosár is. Az utazás megkezdése előtt érdemes egyeztetni a sorőrrel, hogy milyen időközönként kelljen megállni, hogy az állat el tudja végezni szükségleteit.

A telekocsis utazás alapja a jól szocializált kutyus és a felelősségteljes gazda.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: blog.oszkar.com)