Jump to content

Erősítés a hideghez

2014. 12. 20. 16:00

A hideg, nyirkos, szeles időben az emberek is, de az állatok is sokkal jobban ki vannak téve a baktériumok, vírusok támadásának. Erre azonban fel lehet készülni. Hogyan?

Az emberek általában multivitamint szednek, de mit adjunk a hideg idő elleni felkészüléshez kedvenceinknek? Az erős immunrendszer segít legyőzni bármilyen betegséget, ezért érdemes azt felerősíteni.

Ma már az állatok számára is kifejlesztettek olyan készítményeket, amelyekkel az immunrendszert lehet felerősíteni és testtömeghez mérten lehet adagolni. A kezdő lökést az első két hétben dupla adaggal szokták elkezdeni, majd a normál adag is elegendő lesz a továbbiakban.

Vannak olyan készítmények, amelyeket folyamatosan lehet szedni, de mindenféleképp el kell olvasni a használati utasítást, vagy még jobb, ha állatorvos tanácsát kérjük. Némelyik készítményt pár hónapig ajánlott adni, majd szünetet kell beiktatni.

Főleg az ízületek támadja a hideg. Az idős állatoknál erre különös figyelemmel kell lenni, az erősítő kúrát esetükben már ősszel érdemes megkezdeni.

Sokan adagolnak állataiknak vitaminokat, amelyeket lehet csepp és pirula formájában is kapni. Szintén állatorvos tanácsát kérjük ki, mert többet érthetünk, mint használunk, ha saját megérzésünket követjük.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: kepeslapok.co)