Jump to content

Rómeó és Júlia kutyamódra

2014. 12. 22. 16:50

A kutyákat azért szereti az ember maga mellett tudni, mert rendkívüli hűséget tanúsítanak gazdájuk iránt. Ám nem csak az emberrel teszi ezt, hanem fajtársai iránt is így érezhetnek.

Történetek számolnak be arról, hogy milyen hűségesek a kutyák. Az egyik ilyen történet Görögországban esett meg.

Egy kutyus három napig vigyázott az idegen kóbor állatra, amelyiket mérgező lövedékkel 38-szor meglőttek. A hős kutyus ugatással próbálta felhívni az emberek figyelmét a haldokló ebre.

A sérült kutya a csatornában feküdt, csak a feje volt kint a vízből. A másik pedig három napon át, étlen és szomjan vigyázott a bajban lévőre.

Sokáig ugatott, senki nem segített, de a harmadik napon végre csak észrevette őket egy ember, aki azonnal szólt egy állatorvosnak. Több napig volt élet és halál között a kan kutya. Nagyon úgy tűnt, hogy hiába mentették meg, nem éli túl. Aztán a tízedik nap után lassú javulást kezdett mutatni.

Azóta is együtt van a két hősszerelmes kutyus, méghozzá egy közösségi oldal által kerültek egy menhelyre.

A meglőtt kant Rómeónak, míg a megtaláló, őrző szuka kutyust Júliának keresztelték el. Esetük azért különleges és ritka, mert a két eb azelőtt nem ismerte egymást. A baj kovácsolta őket egy párrá, és azóta is elválaszthatatlanok egymástól.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: kakoszi.kepeslap.com)