Jump to content

Szegény, de kicsoda?

2014. 12. 27. 09:05

Ha egy baleset történik, akkor még a legkeményebb szívű ember szíve is megtörik. Sajnálja az áldozatot, de azt is, aki a balesetet okozza, feltéve, hogy az nem szándékos volt. Hiszen ki indul úgy útnak, hogy ma balesetet akarok okozni?

Egy bohókás kölyökkutyus bóklászott hebehurgyán új gazdái mellett. Éppen egy szabadtéri rendezvényre tartottak. A hangulat kellemes, jókedvűek az emberek. A kiskutya is jól érezte magát, de annyi új történés, új illat volt, hogy nem bírt ellenállni. Egy óvatlan pillanatban már nem is volt a gazdái mellett, épp az utca másik oldalán hívogatta egy illat, annak akart utána járni. Ám mivel az ösztönei és szimata vezette, ráadásul figyelmetlen és tanulatlan kölyökkutya volt, egy autós elgázolta.A gépkocsi vezetője észrevette ugyan a kutyust, de már nem volt ideje kikerülni, csak annyit tudott lenni, hogy a kormányt félrecsapta. Próbálta menteni a kutya életét, de így is elgázolta.

Az autós ebből a manőverből nem tudta sérülések nélkül kihozni autóját, amely jelentős anyagi vonzatúnak bizonyult.

Az úton magatehetetlenül fekvő és visító kutyus gazdái azonnal felvették és kabátba burkolták a sérült állatot. Az arra járó emberek mind a kutyust sajnálták. Az autós senkinek eszébe nem jutott, pedig nagy tettet hajtott végre, ami jelentős kiadásába került.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)