Jump to content

Floridai puli

2015. 01. 04. 16:00

A Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyái (SZKEK) 2013 februárja óta működő egyesület, amelynek nincs menhelye, de orvosi ellátást tudnak biztosítani, valamint a gyepmesteri telepen is dolgozhatnak.

A SZKEK munkatársa arról adott számot, hogy a Békés megyei területen állattartás és az állatvédelem területén balkáni az állapot. Az ideiglenes befogadás fogalma itt szinte ismeretlen. Kutyát csak akkor tudnak elhelyezni, ha a menhelyen egy hely felszabadul. Az utcán kóborló állatok miatt szokták az egyesületet leginkább felkeresni, és mivel állandó a helyhiány, így a kóbor állatokat általában a gyepmesteri telepen kénytelenek elhelyezni.

A befogott állatokról képeket készítenek, hogy ismertetni tudják a gazdira váró kutyusokat. Nagy jelentősége van munkájuknak, hiszen számos kutyus megtalálta már szerető gazdáját. Olyanra is volt példa, hogy fehér puli keverék kutyusra Floridában várt új gazdája. Az út megszervezése, az orvosi ellátás biztosítása több hetet vett igénybe, de a kutyus azóta is az Egyesül Amerikai Államokban él.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: gazditkeresek.hu)