Jump to content

Fizessen a vizsla!

2015. 01. 21. 16:05

Janosch, a magyar vizsla felszólítást kapott, hogy fizessen be bizonyos összegű előfizetési díjat. Egy kutya?

A németországi Koblenzben élő házaspár tulajdonában van egy ékszerüzlet. Oda érkezett eegy levél a járulékfizetési központtól, hogy Janosch, a család kutyája fizessen a szolgáltatásért. Németországban a két közszolgálati csatorna és a rádió díjköteles, erre akarták kötelezni a házaspár kutyáját is. A család egyébként fizeti az előfizetést, emiatt is gondoltak először egy elfuserált tréfára.

A házaspár nő tagja mindenesetre válaszlevélben megírta, hogy a címzett egy kutya, és még papírokkal is alátámasztotta ezt a tényt. Meglepődve vett tudomást arról a gazdi, hogy a levelezgetés nem állt le, hanem tovább ment az ügy. Azt remélték, hogy az újabb levél tartalma arról fog szólni, hogy elnézést kérnek a tévedésért. Nem így volt, sőt még egy csekk is mellékelve volt, méghozzá negyedévi tartozásról. Pedig Janosch nem is szeret tévézni. Szívesebben futkározik a szabadban.

A díjfizetési központ sajtósa is tréfára gyanakodott, ám kiderült, hogy azért történt ez, mert Janosch nevében kitöltötte valaki a szolgáltató weboldalán található űrlapot. Mivel Janosch se írni, se olvasni nem tud – bár nagyon okos eb –, így valaki más tette meg ezt és a folyamat elindult.

A központ azonban elfogadta a házaspár igazolásait, amelyekkel tanúsították, hogy Janosch egy kutya, így a fennforgó összeget törölték, nem kellett kifizetnie. Még jó, különben újabb fejtörést okozott volna, hogy a vizsla hogy szerezzen több mint 50 eurót, hogy adósságát rendezni tudja.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: borsonline.hu)