Jump to content

Maszat kalandjai

2015. 03. 11. 09:00

Lopás mindig is volt, van és lesz is. Olykor haszonállatot is szoktak lopni, de előfordul, hogy házi kedvencet is eltulajdonítanak. Balatonszentgyörgyön is megesett ez.

Az állat eltűnt, de már két hónappal ezelőtt. A gazdának volt gyanúja ki tehette velük ezt. Egy német házaspár érdeklődött a kutyus felől. A magyar család hiába mondta, hogy Maszat a család kedvence, nem eladó, tovább próbálkoztak. Mivel azonban nem jutottak közös nevezőre, úgy döntött a német házaspár, hogy magukhoz veszik a tulajdonos tudta nélkül. Napokig próbálkoztak hozzájutni a kutyához.

A januári kutyalopás nyomai a friss hóban látszottak. A családot nagyon bántotta, hogy imádott kutyájuk nincs velük.
Nem is hagyták annyiban. A rendőrségi feljelentés mellett önállóan kutakodni kezdtek az interneten. Közösségi oldalakon felhívást tettek közé, képeket posztoltak az eltűnt Maszatról. Szerencséjükre egy Düsseldorf melletti kisvárosba is eljutott a hír, hogy Maszatot égen, s földön keresik gazdáik. Egy személy felismerte a kutyust a képek alapján, és megkérdezte a német házaspárt, hogy ez nem az a kutya, amelyet Magyarországon nagyon keresnek? A házaspár nagyon zavarba jött, és azt mondta, hogy vissza fogják vinni a kutyust eredeti gazdájuknak Balatonszentgyörgyre.

Valóban megtették, hiszen szorult a nyakukon a hurok. Maszat, az egy éves border collie kalandja akkor ért véget, amikor a német pár titokban visszacsempészte a kutyát az igazi tulajdonosoknak.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: facebbok.com)