Jump to content

Futópad a boldogságért

2015. 03. 13. 16:05

A menhelyeken és gyepmesteri telepeken élő állatok zsúfolt helyen tengetik napjaikat, várva, hogy hátha értük jön egy szerető gazdi. Ám lehet a menhelyen, telepen is meg lehet szépíteni az életüket.

Az Illatos úti gazdátlan kutyusok új lehetőséget kaptak a mozgásra. A Vigyél Haza Alapítvány jóvoltából kaptak egy futópadot.Az Illatos útra bekerült állatok egészségügyi állapota általában nem megfelelő. Az ilyen fajta soványodás és izomsorvadás még inkább szembetűnik egy olyan kutyánál, amely igényli a rendszeres mozgást, munkát.

Az idekerülő állatok hónapokat is tölthetnek bezárva. A száznál több kutyust a gondozók nem tudják egyenként sétáltatni, egyszerűen kivitelezhetetlen. Minél több időt tölt egy kutyus bezárva, gazdi nélkül, annál kisebb az esély, hogy testileg és lelkileg is ép kutya legyen, ha mégis családba kerül. Emiatt is nagyon nagy öröm az új futópad, hiszen a nagy mozgásigényű kutyusok levezethetik felesleges energiájukat, a hangulatuk oldódhat, egészségesebb lelkületűek és fizikumúak maradhatnak.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: powersport.hu)