Jump to content

Kiló, a hivatalos hegyimentő

2015. 03. 14. 09:05

A segítő kutyák arra vannak betanítva, hogy természeti vagy bármilyen katasztrófa túlélőit, a holttesteket felkutassák. Kiló most már hivatalos hegyimentőnek számít.

Kiló ugyanis olyan minősített alaszkai hegyimentő, amelyik a lavinába beásva magát igyekszik túlélőket keresni. Alaszkában a legjobb szakemberek bevonásával folytatnak munkát, akiknek legnagyobb segítsége a kutya. Nélkülük nem boldogulnának a lavina fogságában rekedt emberek megkeresésében.

Alyeska egy üdülőváros, ahol Kiló is dolgozik. Sőt a magyar kutyus a legjobb munkájában. A mudi fajtájú eb tulajdonosa Stacie Lordan, sok ezer kilométert repült azért, hogy Budapestre érkezzen. Onnan pedig még vonatozott azért, hogy egy kis magyar településen megtalálja erre a munkára tökéletes kutyáját, azaz Kilót.

Habár a mudi kimondottan pásztorkutya, teljesen más alkatú a hegyimentő kutyusoktól, mégis sokkal ügyesebben mozog éppen azért, mert kistestű, a kutyust is könnyű szállítani. Gazdája nagy reményeket fűz a minősített hegyimentőhöz. Akár a valaha legjobb alaszkai keresőkutya is lehet belőle.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: adn.com)