Jump to content

Bentlakásos tanulás

2015. 03. 19. 09:05

Mint a diákoknál a kollégiumi elszállásolás, a kutyák esetében is létezik már bentlakásos képzés. Az ilyenfajta intenzív oktatási forma nagyon kényelmes mind a kutyusnak, mind pedig a gazdájának.

Hogy miért nagyon jó dolog a bentlakásos kutyaképzés? Természetesen azért, mert nem kell utazni naponta oda és vissza a kutyussal, hogy megtanulja a parancsszavakat, szocializált kutyussá váljon, hanem ezzel is több idő jut az eb képzésére.

Sőt még a gazdit is megtanítják arra, hogyan kell a kutyával kommunikálni, és ezt mind akkor, amikor a kutyádat átadod. A többi már nem a gazdi dolga.Kinek a legjobb ez az oktatás? Azoknak, akik elfoglaltak, nem megoldott a kutyus saját tanítása, mert nincs idejük.

Fájdalmas a gazditól való elszakadás? Okoz némi stresszt az elválás, de csak az első néhány napban. A tapasztalt kiképzők azon fáradoznak, hogy a kutyus minél hamarabb beilleszkedjen az új falkába.

A kiképzők tapasztalt és szakképzett emberek, akik a kutyus képességeihez mérve választják a megfelelő módszereket, annak intenzitását és menetét.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: static.ddmcdn.com)