Jump to content

Lakásba való kutyusok - 2. rész

2015. 03. 19. 16:00

Akik nem kertes házban élnek, de elnyomhatatlan vágyat éreznek ahhoz, hogy kutyát tartsanak, azoknak bemutatunk néhány kistestű, lakásba való ebet.

A Westie, vagyis West Higland White Terrier a skót felföldről származó terrier. A fajta kialakítása egy tenyésztő nevéhez fűződik, Malcolm ezredeshez. A kezdetekben Paltalloch terrierként ismerték.

Ez a kis mokány testalkatú, erős testfelépítésű, kistestű kutyus igen erős és mozgékony. Amilyen kicsi olyan aktív, harcias, önbizalommal teli. Éber, vidám, bátor, de emellé barátságos. A feje szőrrel sűrűn fedett. Nyaka erős, háta feszes. Fülei kicsik, hegyes csúcsban végződnek, a szőr rajtuk puha és rövid. Szemei enyhén mélyen ülők és távol helyezkednek el egymástól. A lábai rövidek, erősek, inasak és egyenesek. A mancsai kerekek és a mellső mancsok nagyobbak, mint a hátsók. A farka középhosszú és kemény szőr fedi. Vidáman áll, egyenes. A westie mozgás könnyű. Szőrzete a nevéből is adódik, fehér. Kétrétegű, a külső kemény, míg az aljszőrzet rövid és puha. Marmagassága 28 cm.

A westie igen magabiztos, önálló kutyus. Emellett pedig nagyon játékos. Kitűnő őrző-védő eb, amely az idegenekkel szemben gyanakvó, bizalmatlan. Lakásba ideális kutyus. Nem agresszív, gyorsan beilleszkedik a környezetébe. Igényli gazdája társaságát. Igazán jól viseli a lakásban való tartást, ám ha mozgásszegény életmódot kénytelen élni, akkor viselkedésproblémák jelentkezhetnek. Aki egy helyben óhajt ülni, és csak kevés ideje van a sétára, mozgásra, játékra, nem ajánlott a dinamikus, sok mozgást igénylő westie.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: celebmobilewall.com)