Jump to content

Néhány gyakorlati tanács

2015. 03. 22. 09:05

Már írtunk a szeparációs szorongásról, amely során a magára hagyott állatok kárt tesznek bútorainkban, berendezési tárgyainkban. A kölyök kutyusok növekedésével fogaik is erősödnek és minden megrágnak. Néhány praktikát ajánlunk ennek kiküszöbölése érdekében.

Ahogy nő egy kölyök, úgy kezd erősödni a foga. Egyre több szilárd táplálékot kezd fogyasztani és igyekszik minden edzeni tűhegyes fogait.

Ha olyan dolgot rácsál kutyád, amit egyáltalán nem szabadna neki, akkor kínálj neki fel egy olyan játékot, amelyet kedvére rágcsálhat. Mondd neki, hogy mást nem szabad rágnia. Amennyiben hibázik, ismét olyan kerül a fogai közé, ami nem lenne szabad, akkor következetesen és sok türelem kíséretében korrigáld. Ha a számára megfelelő játékkal játszik, dicsérd meg.

Nemcsak azért tesz kárt minden mozdíthatóban és mozdíthatatlanban a kölyök, mert mindig a fogait edzi. A másik ok az unalom lehet. Ennek leküzdésére keres magának szórakozást. A megelőzés ekkor is könnyebb. Kölyökkorban még jobban lehet nevelni a fiatal állatot. Sokat kell foglalkozni a kiskutyával. Minél több időt fordíts a sétákra, játékokra.

Fújj speciális szagosítót azokra a tárgyakra, berendezésekre, amelyeket szeretnél, hogy kutyád kikerüljön.

Ha a neki szánt játékokat elfogadta, ne engedd meg, hogy mást rágjon. Légy határozott és következetes. Tilos a késleltetett büntetés. Ha akkor tesz kárt a kutyád egy bútordarabban, eszközben, amikor nem voltál otthon, nem szabad leszidni, miután hazaértél és megláttad mit tett.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: bettysnewtrick.blogspot.hu)