Jump to content

Teljesítménytúra ötödik tagja

2015. 03. 24. 09:05

Négy elszánt ember kelt útnak azért, hogy teljesítsék a 690 km-es teljesítménytúrát, amely nem gyaloggalopp. Nem gondolták, hogy többen térnek haza, mint ahányan a nagy kihívást megkezdték.

Az Amazonas-medence őserdejében kezdődött a megpróbáltatás 2014-ben, amelyen a négyfős csapat megmérettette magát. A svéd Team Peak Performance egyik pihenőjük alkalmával felfigyeltek egy kutyusra. A fáradt túrázók éppen pihentek és enni készülődtek, amikor feltűnt a kutyus. Megkínálták néhány falattal, az eb készségesen elfogadta. Azt nem gondolták, hogy ezek után a kutyus tágítani sem óhajt mellőlük, csatlakozott hozzájuk.

A fennmaradó szakaszt már a négylábú, újonnan csatlakozott társukkal tették meg. A kutyát elkeresztelték Arthurnak. Velük tartott a bátor vagy épp új gazdáihoz nagyon hűséges eb. Ha pihentek, Arthur is azt tette. Ha kajakon kellett egy szakaszt megtenni, Arthur mellettük úszott. Egy ilyen alkalommal, a kutya minden viszolygását leküzdve újdonsült gazdái után vetette magát a vízbe. Ha nem tette volna, a teljesítménytúra svéd csapata kénytelen lett volna otthagyni Arthurt. Mivel azonban utánuk ugrott, annyira meghatotta a négy embert a látvány, hogy kajakjukba húzták az ijedt állatot. Amint elérték a célt, állatorvoshoz siettek Arthurral és hivatalosan is örökbe fogadták a kutyát.

Így került az amerikai őserdő lakója Svédországba, szerető családba.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: pri.org)